Sin portparola Kremlja deli detalje o svojoj službi sa Vagner grupom

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2023, 11:56

Sin portparola Kremlja deli detalje o svojoj službi sa Vagner grupom

  Najstariji sin portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Nikolaj, podelio je detalje o svojoj turneji sa ruskom jedinicom Vagner i o akciji koju je video u tekućoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini. Peskovov sin govorio je o svom iskustvu u ekskluzivnom intervjuu listu Komsomolskaja pravda, objavljenom u subotu.
33-godišnji Peskov je nedavno završio svoj šestomesečni ugovor sa grupom, upravljajući samohodnim višecevnim raketnim lanserom BM-27 Uragan kalibra 220 mm. On je otkrio da je "potpuno njegova lična odluka" da se pridruži grupi, iako je to podržala njegova "cela porodica", a otac mu je rekao da je to "prava stvar". „Smatrao sam da je to moja dužnost. Samo sam morao da učestvujem, morao sam da pomognem svima koji su bili tamo. Nisam mogao samo da sedim i gledam prijatelje i druge ljude kako tamo odlaze“, rekao je on za novine. Sin nadaleko poznatog portparola Kremlja služio je u jedinici pod lažnim prezimenom, a njegovi drugovi nisu znali za njegovog velikog oca. Peskov je odbio da otkrije svoj pseudonim, rekavši da bi mu „mogao zatrebati u budućnosti“, očigledno nagoveštavajući izglede za ponovnu regrutaciju. Takođe je otkrio da je njegov tim bio prilično "zauzet", sa grupom koja je obavljala mnogo zadataka na prvoj liniji fronta. Međutim, on je odbio da pruži bilo kakve dodatne detalje o njihovim operacijama, navodeći samo da je jedan od „interesantnih“ naleta njegovog Uragana zaradio njega, kao i ostale članove posade lansera, Medalju za hrabrost, jednog od najcenjenijih borbenih zasluga u Rusiji. „Ovo je bilo za određeni vojnički podvig. Sva moja posada je postigla ovaj podvig. Imali smo jedan zanimljiv salvo. Ne mogu više da kažem“, naveo je Peskov. Peskovljevu uslugu sa Vagnerom prvi je otkrio šef grupe Jevgenij Prigožin u petak. Prigožin je rekao da je jedan od sinova Dmitrija Peskova služio sa grupom kao običan artiljerac, „do kolena u blatu i sranju“. Komandant jedinice nije otkrio mnogo detalja, a da nije ni imenovao Nikolaja, ali je ipak dao opis koji mu odgovara. Na početku tekućeg sukoba između Rusije i Ukrajine, Nikolaj Peskov je bio na meti ličnih sankcija od strane SAD, a višestruki saveznici Vašingtona su ga pratili, a kasnije su mu takođe uveli ograničenja. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sin Putinovog portparola: Borio sam se sa Vagnerom, to je bila moja dužnost

Izvor: Danas, 24.Apr.2023, 08:18

Nakon što je vlasnik Vagnera izjavio da se sin Putinovog portparola Dmitrija Peskova borio sa svojim plaćenicima u Ukrajini, Nikolaj Peskov (33) je potvrdio ovu informaciju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.