Sila ako provokatori ne prestanu

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sila ako "provokatori" ne prestanu

Kijev -- Ukrajinske vlasti neće imati drugog izbora nego da upotrebe silu ako "provokatori" ne prestanu da podstiču sukobe, izjavio je premijer Ukrajine Mikola Azarov.

"Ako provokatori ne prestanu, vlasti neće imati drugog izbora osim da upotrebe silu predviđenu zakonom i obezbede sigurnost našeg naroda", rekao je on za ruski državni informativni kanal "Vesti 24", misleći na kontroverzne zakone o zabrani protesta koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su danas stupili na snagu, prenosi AFP.

Kontroverzni set novih zakona kojima se zabranjuju svi vidovi antivaldnih protesta stupio je danas na snagu u Ukrajini.

Novim zakonima zabranjeno je neodobreno postavljanje šatora i bina, što je bila karakteristika talasa najnovijih protesta. Onima koji obezbeđuju opremu za mitinge, preti zatvorska ili novčana kazna.

Zakonom su predviđene zatvorske kazne do 15 godina za "masovno kršenje" javnog reda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinske vlasti prete silom protiv demonstranata (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2014

Ukrajinske vlasti neće imati drugog izbora nego da upotrebe silu ako 'provokatori' ne prestanu da podstiču sukobe, izjavio je danas premijer Ukrajine Mikola Azarov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.