Sikorski: Ukrajini ne treba vraćati Krim

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sikorski: Ukrajini ne treba vraćati Krim

Bivši ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski smatra da Ukrajina ne treba da traži povratak Krima i Donbasa, jer to nije profitabilno, izjavio je u intervjuu švedskom listu „Svenska dagbladet“.

„Smatram da Ukrajina treba da se koncentriše na uspešan razvoju tih 90 odsto teritorije koje kontroliše“, izjavio je Radoslav Sikorski.

Prema podacima lista, bivši poljski ministar koji je „igrao centralnu ulogu“ u događajima na Majdanu, držao se praktičnog pristupa teritoriji koja je „izgubljena“ za Ukrajinu.

„Ukrajina je izgubila deo svoje teritorije — Krim i Donbas. Međutim, ove provincije su za nju neprofitabilne. Na Krimu živi mnogo penzionera, dok industrija Donbasa trpi gubitke“, izjavio je on.

Sikorski takođe smatra da Rusija „neće vratiti“ Krim Ukrajini dok je na vlasti Vladimir Putin.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.