Sijarto: Nastavićemo da pomažemo Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 17:20

Sijarto: Nastavićemo da pomažemo Ukrajini

Mađarska će nastaviti da pomaže Ukrajini, rekao je danas ministar spoljnih poslova Peter Sijarto reagujući na izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je kritikovao Budimpeštu zbog odbijanja da podrži embargo na rusku naftu.

Ako sve što je Zelenski rekao u Davosu znači "hvala Mađarima zbog prihvatanja više od 750.000 izbeglica, hvala što se brinete o njima i dajete im posao, hvala što lečite 130 ukrajinske dece i pružate bolničku negu ranjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukrajinskim vojnicima, stipendirate hiljadu mladih Ukrajinaca, onda je naš odgovor: bilo nam je zadovoljstvo i nastavićemo da pomažemo", napisao je Sijarto na Fejsbuku.

Sijarto je podsetio da je Mađarska spremna da obnovi jednu školu i obdanište u Ukrajini kao i da organizuje smeštaj interno raseljenih, prenosi MTI.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Iz Mađarske stigao odgovor Zelenskom: Ako to znači "hvala" – nastavićemo FOTO

Izvor: B92, 25.Maj.2022

Mađarska će nastaviti da pomaže Ukrajini, rekao je danas ministar spoljnih poslova Peter Sijarto...Tako je reagovao na izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je kritikovao Budimpeštu zbog odbijanja da podrži embargo na rusku naftu..."Ako sve što je Zelenski rekao u Davosu znači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.