Si-en-en ukrajinsku vojsku nazvao proameričkim trupama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si-en-en ukrajinsku vojsku nazvao proameričkim trupama

Društvene mreže prepune su komentara nakon što je Si-en-en (CNN) ukrajinsku vojsku koja se bori na jugoistoku Ukrajine nazvao "proameričkim snagama".

Na ekranu je tokom emisije CNN u ponedeljak posvećene razgovorima američkog predsednika Baraka Obame i nemačke kancelarke Angele Merkel o rešenjima ukrajinske krize bila ispisana vest "Obama namerava da naoruža proameričke trupe", prenela je Raša tudej.

Komentari na društvenim mrežama nazvali su to Frojdovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omaškom, tvrdeći da su "maske pale" odnosno da je otkrivena prava agenda koja stoji iza konflikta u Ukrajini.

Jedna osoba je prokomentarisala da je to "najgluplja stvar" koju je "danas videla".

Vašington inače razmatra mogućnost slanja naoružanja ukrajinskoj vojsci.

Zvanični Kijev i Zapad optužuju Moskvu da snabdeva pro-ruske snage sa opremom i borcima da se bore protiv ukrajinske vojske na istoku zemlje, što Rusija negira, navodeći da za takve izjave nemaju dokaze.

Ukrajinski konflikt započeo je u aprilu prošle godine, kada je Kijev poslao regularnu vojsku i dobrovoljce u jugoistočne regione Donjeck i Lugansk, pošto su proruski aktivisti odbili da priznaju kijevske vlasti, navela je Raša tudej.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u ukrajinskom sukobu do sada je poginulo 5.300 ljudi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CNN ukrajinsku vojsku nazvao proameričkim trupama

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2015

VAŠINGTON - Društvene mreže prepune su komentara nakon što je CNN ukrajinsku vojsku, koja se bori na jugoistoku Ukrajine, nazvao "proameričkim snagama"...Na ekranu je tokom emisije CNN u ponedjeljak posvećene razgovorima američkog predsjednika Baraka Obame i njemačke kancelarke Angele Merkel...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.