Šef Wagnera tvrdi da je 10.000 ruskih zatvorenika poginulo u Bahmutu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2023, 14:59

Šef Wagnera tvrdi da je 10.000 ruskih zatvorenika poginulo u Bahmutu

Šef ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da je na bojnom polju ubijeno oko 10.000 zatvorenika koje je regrutovao da se bore u Ukrajini. Prošle godine, Prigožin je obišao ruske zatvore u pokušaju da ubedi zatvorenike da se bore sa Vagnerom u Ukrajini, u zamenu za obećanu amnestiju po povratku, ako prežive. Veruje se da su osuđenici korišćeni kao topovsko meso u Ukrajini, što predstavlja najveći deo Vagnerovih gubitaka u toj prozapadnoj zemlji. "Uzeo sam 50.000...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prigožin: U Ukrajini poginulo oko 10.000 regrutovanih zatvorenika

Izvor: Danas, 24.Maj.2023

Šef ruske paravojne jedinice "Vagner" Jevgenij Prigožin izjavio je danas da je na ratištu u Ukrajini poginulo oko 10.000 zatvorenika koje je regrutovao.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.