Saudijski naftni gigant ostvario rekordan profit

Izvor: Capital.ba, 15.Avg.2022, 08:40

Saudijski naftni gigant ostvario rekordan profit

RIJAD- Saudijski naftni gigant Aramko oborio je sopstveni rekordan profit pošto je u drugom kvartalu ove godine ostvario zaradu od 48 milijardi dolara. FOTO: Agencije To je porast od 90 odsto u odnosu na isti period lane i predstavlja najviši neto profit najvećeg svjetskog izvoznika nafte od 2019. godine. Istovremeno, neto profit kompanije u prvoj polovini godine porastao na 87,9 milijardi dolara. Ruska invazija u Ukrajini izazvala je veliki skok cijena nafte i gasa, podsjeća BBC. Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je jedan od najvećih izvoznika, ali zapadne zemlje nastoje da smanje zavisnost od ruskih energenata. Pored rekordnog profita, Aramko je najavio i da će zadržati nepromjenjene dividende na 18,8 milijardi za treći kvartal. Kompanija najavljuje i da će nastaviti rast proizvodnje kako bi zadovoljila zahtjeve. “Pored toga što promjenjivost globalnog trzišta i ekonomska neizvjesnost ostaju, događaji u prvoj polovini godine podržavaju naše gledište da su tekuće investicije u našu industriju od suštinskog značaja kako bi se osiguralo da tržišta ostanu dobro snabdjevena, tako i da bi se olakšala uredna energetska tranzicija“, rekao je predsjednik i direktor kompanije Aramko Amin Naser.   Tanjug Чланак Saudijski naftni gigant ostvario rekordan profit се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Srbija povećala izvoz hrane  

Izvor: Beta Video, 15.Avg.2022

BEOGRAD - Srbija je u prvih šest meseci ove godine izvezla 15 odsto više poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u odnosu na isti period prošle godine. U prvoj polovini 2022. godine na ino tržištu najviše je bilo kukuruza, malina i pšenice. Opširnije u prilogu Kineske medijske grupe (CMG)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.