Sastanak Normandijske četvorke, Klimkin nimalo srećan

Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Normandijske četvorke, Klimkin "nimalo srećan"

Jednočasovni sastanak ministara spoljnih poslova Normandijske četvorke (Rusije, Nemačke, Francuske i Ukrajine) održan je danas na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

Razgovori su bili veoma ograničeni, jer su ministri imali jako zgusnut raspored, prenosi ruska agencija TASS.

Šefovi diplomatija četiri zemlje - ruski Sergej Lavrov, nemački Zigmar Gabrijel, francuski Žan-Mark Ero i ukrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pavel Klimkin - učestvovali su u razgovorima, čija tema je bila skorašnja eskalacija sukoba u istočnom delu Ukrajine i primena mirovnog sporazuma iz Minska.

Nakon sastanka, Ero rekao je da je primena mirovnog sporazuma iz Minska jedini način da se reši sukob na istoku Ukrajine.

Gabrijel se složio sa izjavom francuskog ministra i izjavio da je poslat jasan signal Vašingtonu da ovakav format sastanaka mora da se održi u cilju rešavanja sukoba.

On je takođe saopštio da su se ministri dogovorili da iskoriste svoj uticaj kako bi prekid vatre, koji bi trebalo da stupi na snagu 20. februara, bio primenjen i najavio još sastanaka narednih nedelja.

Sa razgovora je nezadovljan izašao šef ukrajinske diplomatije Klimkin, rekavši da uopšte nije srećan kako je sastanak protekao.

- Treba nam jak rezultat, ne nekoliko saopštenja - izjavio je on za Rojters.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.