Sastaju se Ursula fon der Lajen i Vučić u četvrtak u Davosu

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 15:33

Sastaju se Ursula fon der Lajen i Vučić u četvrtak u Davosu

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen sastaće se u četvrtak, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Portparol Evropske komisije Erik Mamer precizirao je na brifingu za novinare u Briselu da će predsednica EK danas doputovati u Davos na Svetski ekonomski forum, gde će sutra govoriti na otvaranju ovog skupa, a potom imati niz bilateralnih sastanka.

Kako je rekao, Ursula fon der Lajen će se u Davosu sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerom Kine Li Kećijangom, američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i mađarskom predsednicom Katalin Novak, a učestvovaće i u sesiji "Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu".

"U četvrtak ce se sastati sa iračkim premijerom, predsednikom Tajlanda, predsednikom Izraela Isakom Hercogom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučicem. Nakratko će se sastati sa premijerom Tunisa i na kraju s premijerom Grčke", rekao je portparol EK.

Kako je naglašeno, može doći i do promene satnice jer nije moguće dati tačan vremenski okvir za sve sastanke predsednice EK.

Ursula fon der Lajen će se u sredu vratiti iz Davosa u Evropski parlament, gde će učestvovati na plenarnoj sednici, posle čega će nastaviti učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropska unija: Ursula fon der Lajen u četvrtak u Davosu sa Vučićem

Izvor: Blic, 15.Jan.2024

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen sastaće se u četvrtak, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljeno je danas iz EU.

Nastavak na Blic...

Fon der Lajen: Zapad ne sme da odustane od snabdevanja Ukrajine oružjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2024, 14:53

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da Ukrajina može da pobedi u ratu sa Rusijom, ali da Zapad mora da nastavi da osnažuje njihov otpor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.