Saradnja parlamenata Srbije i Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja parlamenata Srbije i Ukrajine

KIJEV -

Parlamenti Ukrajine i Srbije potpisali su danas sporazum o saradnji, javili su ukrajinski elektronski mediji, izveštavajući sa susreta predsednice Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović i predsednika Vrhovne rade (ukrajinske skupštine) Vladimira Litvina.

Đukić-Dejanović je rekla da je potpisan sporazum o saradnji dva parlamenta i da je dogovorena saradnja u oblastima važnim za obe zemlje, prenela je informativna agencija RBK-Ukrajina.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Interfaks-Ukrajina prenosi reči predsednice Skupštine Srbije da je pored jačanja uobičajene međuparlamentarne saradnje dogovoreno jačanje saradnje u ekonomskoj oblasti, saradnji grupa prijateljstva u oba parlamenta i odbora zaduženih za pitanja evrointegracija i spoljne politike.

"Imamo veoma mnogo pretpostavki za jačanje dalje saradnje u svim pravcima", rekla je Đukić-Dejanović.

Predsednik ukrajinske Rade je, prenosi RBK-Ukrajina, rekao da "Ukrajina na Srbiju gleda kao na izuzetno važnu zemlju i partnera Ukrajine, kako na nivou bilateralnih odnosa, tako i u pravcu rešavanja pitanja na putu integracija u Evropsku uniju".

Ističući da je danas izuzetno značajno da parlament igra važnu ulogu, predsednik ukrajinske skupštine je rekao da je danas potpisanim sporazumom određen krug pitanja koja treba da sačinjavaju bazu za aktivnost parlamenata.

To su , kako je naveo Litvin, pitanja privrede, vojno-tehničke saradnje, uzajamne podrške u međunarodnim organizacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.