Šahtjor pomaže ranjenim vojnicima i deci koja su ostala bez roditelja

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 10:19

Šahtjor pomaže ranjenim vojnicima i deci koja su ostala bez roditelja

Pre ruske invazije na Ukrajinu, Šahtjor iz Donjecka uglavnom se bavio pobedama u utakmicama i trofejima.

U poslednjih godinu dana proširio je svoje akcije, daleko van fudbalskih, pomažući ranjenim vojnicima i nalazeći domove za ratnu siročad.

Šahtjor je sa po 100.000 evra, preko svoje fondacije, omogućio lečenje petorici teško povređenih vojnika u Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama i Španiji.

"Ne možete da zamislite težinu njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povreda. Dvojica su paralizovana, a ostali su zadobili teške povrede nakon eksplozije projektila", rekao je predsednik kluba Sergej Palkin u telefonskom intervjuu za Frans pres.

"Veoma je teško kontrolisati svoje emocije kada ih vidite... Želimo da im ponudimo šansu da vode normalan život zahvaljujući nezi koje nude ove bolnice. Njihove porodice ne mogu da priušte te troškove, a vlada ih ne pokriva. Imamo kapacitet da im pružimo neophodnu pomoć, tako da brinemo o njima", dodao je on.

Deca su, takođe, mnogo propatila zbog rata u Ukrajini. Neka su stradala, dok su druga ostala bez roditelja ili su nasilno odvedena u Rusiju.

"Zbrinuli smo 31 dete koje je izgubilo roditelje zbog sukoba i smestili ih u 17 domova", rekao je Palkin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.