Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZ: Nemačka zna da je Ukrajina odgovorna za eskalaciju konflikta u Donbasu

Berlin sa zabrinutošću prati zaoštravanje situacije u Donbasu, znajući da je za eskalaciju odgovoran Kijev, piše Süddeutsche Zeitung, pozivajući se na sopstvene izvore iz nemačke vlade. LNR i DNR mole Putina, Trampa i Merkel da utiču na Porošenka „Prema informacijama kojima raspolaže Nemačka, koje se delimično zasnivaju na izveštajima misije OEBS-a, upravo ukrajinska vojska trenutno pokušava da pomeri liniju fronta u svoju korist. U vladajućim krugovima Nemačke smatraju da Kijev >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << namerno pokušava da pojača zategnutost”, objavio je list. Navodi se da Kijev očekuje da će zaoštravanje situacije u Donbasu navesti predsednika SAD Donalda Trampa da odustane od ublažavanja antiruskih sankcija. „Berlin je svestan da će predsednik Ukrajine Petar Porošenko pokušati da učini sve što može, samo da ne dozvoli da sankcije protiv Rusije budu ukinute”, ističe Süddeutsche Zeitung. MSP Rusije poziva Kijev da hitno prekine provokacije u Donbasu Međutim, nemačka vlada je zabrinuta da bi potezi Kijeva mogli da postignu suprotan efekat: Tramp bi mogao da ublaži sankcije bez obzira na situaciju na istoku Ukrajine i tada bi Kijev udvostručio svoje probleme (situacija za Rusiju bi se poboljšala, a konflikt bi ušao u novu fazu eskalacije).   „Da li je moguće ubediti Kijev da odustane od provokacija? Berlin zasad nema odgovor na ovo pitanje”, zaključuje se u članku, prenosi RT. 30. januara je došlo do zaoštravanja konflikta u rejonu Avdejevke. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

"Berlin zna da Kijev provocira sukobe"

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017

BERLIN - Njemačka sa povećanom zabrinutošću prati pogoršanje situacije na istoku Ukrajine, jer shvata da je krivica za ono što se dešava umnogome na Kijevu, piše "Zidojče cajtung“ pozivajući se na izvore u njemačkoj vladi...Prema podacima kojima raspolaže Njemačka, a koje su dijelom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.