SVE ŠTO NAM GOVORE O UKRAJINI JE LAŽ Predsednički kandidat Demokratske stranke postavio pitanje o ratu i otkrio frapantne cifre

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 10:51

"SVE ŠTO NAM GOVORE O UKRAJINI JE LAŽ" Predsednički kandidat Demokratske stranke postavio pitanje o ratu i otkrio frapantne cifre

Predsednički kandidat za 2024. tvrdi da zemlja spašava bankare i plaća za sukob koji ne može sebi da priušti.

Konkurent Džozefu Bajdenu za predsedničku nominaciju demokrata, sin nekadašnjeg američkog ministra pravde Roberta Kenedija i bratanac predsednika Džona F. Kenedija - Robert Kenedi Mlađi poručio je da Amerikance lažu kada kažu da je sukob u Ukrajini problem za SAD.

- Mi smo u Ukrajini iz pravih razloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer podržavamo Ukrajince, navijamo za slabije. Moj sin Konor bio je u Ukrajini i borio se protiv Rusa, ali moramo da postavimo pitanje zašto smo mi u Ukrajini - rekao je Robert Kenedi Mlađi koji je juče objavio svoju kandidaturu.

Ako smo tamo da iscrpimo Ruse, kako je rekao ministar odbrane Lojd Ostin ili da smenimo Vladimira Putina, što je rekao Bajden, onda mi koristimo Ukrajince kao pione, ubijamo ih u proksi ratu dve sile, poručio je on.

- Niko o tome ne govori, ali je poginulo 14.000 ukrajinskih civila, 300.000 vojnih lica. Rusi ubijaju Ukrajince u odnosu 7:1, 8:1 i oni to ne mogu da podnesu. Sve što nam govore o ovom ratu je laž - rekao je Kenedi Mlađi.

US presidential candidate Robert Kennedy Jr. on the losses of the Armed Forces of Ukraine: No one talks about it, but 14,000 Ukrainian civilians, 300,000 military personnel died. Ukrainians can't stand it. Everything they tell us about this war is a lie. pic.twitter.com/PJne2rpPnk

— Spriter (@Spriter99880) April 20, 2023

Kenedi je kritikovao administraciju zbog ukidanja bonova na hranu i socijalne zaštite za najsiromašnije Amerikancima, dok istovremeno šalje 113 milijardi dolara Ukrajini, prenosi RT Balkan.

Predsednički kandidat za 2024. tvrdi da zemlja spašava bankare i plaća za sukob koji ne može sebi da priušti.

- Naša demokratija se pretvara u korporativnu plutokratiju - poručio je Kenedi.

Iako nije favorit, istraživanje USA Today i Univerziteta Safok pokazalo je da bi 14 odsto birača koji su 2020. glasali za Bajdena, sada glasalo za Kenedija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.