SVE JE SPREMNO, UKLJUČUJUĆI I REZERVNA SREDSTVA: SAD ipak šalju vojnu pomoć Ukrajini za slučaj dalje ruske invazije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 19:20

SVE JE SPREMNO, UKLJUČUJUĆI I REZERVNA SREDSTVA: SAD ipak šalju vojnu pomoć Ukrajini za slučaj "dalje ruske invazije"

Na sastanku Bajdena i Putina u Ženevi pomenuto je kretanje ruske vojske u blizini granice sa Ukrajinom

Sjedinjene Američke Države pripremile su rezervna sredstva za pomoć Ukrajini u slučaju eventualne eskalacije na granici sa Rusijom, izjavila je portparol Bele kuće Džen Psaki, ona je rekla da je ideja da su SAD uskratile pomoć Ukrajini "apsurdna".

- Samo prošle nedelje, uoči američko-ruskog samita, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obezbedili smo paket bezbednosne pomoći u iznosu od 150 miliona dolara, ukljucujući pomoć letalnog karaktera. Sada smo obezbedili celu sumu koju je Kongres opredelio za pomoć Ukrajini - rekla je Psaki, prenosi Tas s.

Istakla je da je američka administracija pripremila i rezervna sredstva za slučaj, kako je navela "dalje ruske invazije na Ukrajinu".

- Kao što je predsednik Bajden direktno rekao ruskom kolegi Putinu, nastavićemo nedvosmislenu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine - istakla je Psaki.

, ali nisu iznete bilo kakve optužbe.

Američki portal "Politiko" javio je ranije da je Bela kuća privremeno obustavila paket vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje smrtonosno oružje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.