Izvor: Blic, 13.Jun.2023, 00:17

"SVE ĆE BITI UČINJENO DA IM SE POMOGNE" Makron obećao veću vojnu pomoć Ukrajini u kontraofanzivi

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je počela dugo očekivana ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga i obećao veću vojnu pomoć Kijevu. Makron je, na konferenciji za novinare, posle sastanka sa liderima Poljske i Nemačke, takozvanog Vajmarskog trougla, rekao da će biti učinjeno sve da se pomogne Ukrajini u kontraofanzivi, preneo je Rojters. Makron je istakao da je pojačana isporuka municije, naoružanja i borbenih vozila Ukrajini i najavio da će biti nastavljena i narednih dana i sedmica.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RT: Ukrajinska kontraofanziva bi mogla da traje „nedeljama, čak mesecima“ – Makron

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2023

Ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga biće dugotrajna operacija, a Kijev će u narednim danima i nedeljama dobiti više isporuka zapadnog oružja i municije, izjavio je u ponedeljak francuski predsednik Emanuel Makron.. On je to izjavio tokom sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.