STRAHOTE RATA U UKRAJINI Pogledajte pricu snajperiste Dekija koja ledi krv u zilama

Izvor: medio.rs, 10.Apr.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAHOTE RATA U UKRAJINI Pogledajte pricu snajperiste Dekija koja ledi krv u zilama

Srpski doborovoljac Dejan Berić poznatiji kao snajperista Deki u svom intervuju dotako se svih strahota koje je video na ratištu u Donjecku posebno jezivih zločina nad ženama i decom u Donbasu.

DONJECK - Srpski dobrovoljac Dejan Berić koji ratuje na strani Novorusije ispričao je o ratnim strahotama koje je video u Donbasu.

Berić je u svom intervju za banjalučku televiziju ATV rekao da je više puta želeo da ode iz Novorusije ali da je svaki put ostao pod utiskom >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << zločina koje su Ukrajinci činili nad civilnim stanovništvom Novorusije.

– Posle Debaljceva, to im moramo vratiti… Tamo smo u jednom podrumu našli mnogo devojaka i žena. Prvo su bile silovane, onda su bile poklane i bačene u jedan podrum, mnogo ih je bilo. To su ljudi snimili, pravi se bela knjiga i sprema se sud za ratne zločine ukrajinske armije prema narodu Novorusije. Meni je žao što ne možemo da publikujemo sve što smo videli – kaže Berić.

Berić je ispričao da su oslobađajući jedan reon u dve grobnice koje su im pokazali meštani našli oko 400 iskakapljenih ljudi.

– Oni su ostali bez bubrega, bez srca, izvađeni su im organi a onda su tu zatrpani – kaže Berić.

On kaže da je video na hiljade mrtvih ali da su mu najteži trenutci bili kada su stradala deca.

– Najteže je bilo u jednoj kući gde je upala granata kroz krov i ubila dete. Mali mi je bukvalno umro na rukama, otkinula mu je granata obe ruke, nismo ga mogli spasiti nikako.

Sutradan u istu kuću je upala granata i ubila devojčicu od šest meseci. Mi ulazimo u kuću, žena kleči na kolenima i drži dete, ćuti i ne plače – opisuje Berić jezivi prizor.

Berić kaže da nakog rata planira da ode u Rusiju. On kaže da u Rusiji planira da ostane sve dok se ne promeni vlast u Srbiji.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.