STIŽE U UKRAJINU?! Ruski tenk Crni orao spreman za proizvodnju? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 19:21

STIŽE U UKRAJINU?! Ruski tenk "Crni orao" spreman za proizvodnju? (VIDEO)

Daleko je moderniji od bilo koje modifikacije tenka T-80

Kako navodi ruski Telegram kanal "Tenkisti Južnog vojnog okruga", očekuje se da će ruska oružana sila u zoni "specijalne vojne operacije" u narednom periodu dobiti i tenkove "Crni orao", koji su se nekada smatrali perspektivnim.

U prilog tome govori i izjava Dmitrija Medvedeva zamenika predsednika saveta bezbednosti Ruske Federacije da preduzeća ruskog vojnoindustrijskog kompleksa planiraju ove godine da proizvedu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i modernizuju najmanje 1.500 oklopno-borbenih vozila, a među njima i glavne borbene tenkove u različitim modifikacijama.

Projekat ovog glavnog borbenog tenka je razvijan sredinom 90-ih godina i predstavlja pokušaj Rusije da napravi naslednika tada najmodernijeg ruskog tenka T-80U. Ovaj tenk nije moderan kao T-90M "Proriv-3" ili T-14 "Armata", ali je daleko moderniji od bilo koje modifikacije tenka T-80. Više o tome saznajte u odličnom videu ispod.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.