ŠTA TREBA, DA NAM PROPADNU FABRIKE?! Vučić odgovorio na navode o izvozu oružja u Ukrajinu: Ne prodajemo ni njima, a ni Rusima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 16:00

"ŠTA TREBA, DA NAM PROPADNU FABRIKE?!" Vučić odgovorio na navode o izvozu oružja u Ukrajinu: Ne prodajemo ni njima, a ni Rusima!

Predsednik Vučić je nakon razgovora sa Srbima sa KiM u Raški odgovarao na pitanja novinara.

Predsednik je, o "istraživanju" Rojtersa da je Srbija pristala da izveze ili da već izvozi oružje u Ukrajinu, rekao da Srbija nije, i neće izvoziti oružje u tu zemlju.

- Tu nije čak ni reč o oružju, već o municiji. Nije, i neće izvoziti municiju u Ukrajinu. Pitanje je da li će da se pojavi sa jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili druge strane ratišta. Sasvim je sigurno. Jer mi prodajemo zemljama municiju, ali ne prodajemo Ukrajini i Rusiji. Ako prodate Turskoj, ili Češkoj, moguće je da se pojavi kod neke zaraćene strane. Taj bedni pakosni pristup pojedinih političara i njihovih medijskih ekspozitura je toliko jadan, jer hoće samo da unište poziciju svoje zemlje. Oni koji su za Ukrajinu hoće da pokvare naše odnose sa Putinom, a oni drugi koji stalno tvrde da Amerikanci lažu, odjednom veruju čak i lažnim američkim izvorima. Sve oni to znaju, i to je sve tačno. A šta treba, da ne izvozimo ništa i da nam propadnu fabrike? Lučani su nam potrebni za sve, recimo. Bez eksploziva ne možete ništa da uradite u svim fabrikama - rekao je on.

Vučić je zapitao šta je smisao svega ovoga, i rekao da nećemo zatvoriti fabrike da budale ne bi svaki dan objavljivale da su negde videli granatu ili metak.

- Ne kupuje se municija da bi se kačile potpetice i štikle na cipelu. Znate, to se koristi u ratovima za ubijanje ljudi. Nikako ne mogu da razumem šta je motiv za takvu kampanju. Razumem ja šta je motiv, kod Hrvata i ovih drugih. Tako su hteli da uruše Krušik, da bi Bugari profitirali. Srpske fabrike imaju stotine miliona evra ugovore. Da se odreknemo svega toga da bi moralni nikogovići držali pridike. Nastavićemo da ulažemo u naše fabrike, i da izvozimo svima onima koji su dozvoljeni end juzeri. Čak smo i njih uslovljavali da ne izvoze u rat, ali tu ne možete ništa - dodaje predsednik.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.