ŠTA ĆE RUSI REĆI? Ukrajina sprema plan za vraćanje Donbasa

Izvor: Telegraf.rs, 10.Maj.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA ĆE RUSI REĆI? Ukrajina sprema plan za vraćanje Donbasa

Ukrajinske vlasti razradile su plan koji podrazumeva vraćanje teritorije Donbasa pod okrilje Kijeva, javili su ukrajinski mediji pozivajući se na ministra za okupirane teritorije i privremeno raseljena lica Vadima Černiša.

Pripremu tog plana, Černiš je prokomentarisao rečima:

"Mirni uslovi pri paralelnom jačanju sektora bezbednosti i odbrane".

Više od toga ministar nije želeo da predoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << javnosti iako je njegov zamenik Georgij Tuka prethodno saopštio da postoji strateški plan o Donbasu koji podrazumeva, između ostalog, i uspostavljanje trgovinske razmene sa teritorijama koje Kijev trenutno ne kontroliše.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je svojevremeno da vojno rešenje za pitanje Donbasa ne postoji, kao i da će se celokupni konflikt ubuduće rešavati isključivo diplomatskim putem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.