SPASONOSNA ODLUKA? Ukrajina nacionalizovala najveću banku u zemlji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPASONOSNA ODLUKA? Ukrajina nacionalizovala najveću banku u zemlji!

Tom odlukom je, kako se navodi u saopštenju ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, spasena i banka i bankarski sistem Ukrajine.

Ukrajinska vlada je u nedelju dogovorila potpuno prebacivanje banke „PrivatBank” u vlasništvo države, navodeći da je takva odluka doneta „u tesnoj koordinaciji sa međunarodnim finansijskim organizacijama i uz saglasnost vlasnika banke - javlja AP a prenosi Tanjug.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dodao predsednik, „PrivatBanci” nedostaje kapital s obzirom na to da je pogođena sukobima na istoku zemlje i propratnom ekonomskom krizom iz 2014. i 2015 godine.

Pomenuta banka, kako prenosi agencija Frans pres, kontroliše jednu trećinu depozita u Ukrajini i poseduje ogranke u nekim baltičkim državama, dok se više od 90 odsto vlasništva nad bankom nalazi u rukama oligarha Igora Kolomojskog i Genadija Bogoljubova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.