ŠOLC BRUTALNO ODGOVORIO NA OPASKE BRITANACA: Neću podržati odluku koja bi uvukla Nemačku u rat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 17:12

ŠOLC BRUTALNO ODGOVORIO NA OPASKE BRITANACA: "Neću podržati odluku koja bi uvukla Nemačku u rat!"

Britanski zvaničnici privatno su kritikovali Nemačku zbog odbijanja da pošalje rakete "Taurus" Ukrajini.

Nemački Bundestag odbacio je u februaru zahtev opozicionih demohrišćana za isporuku krstarećih raketa "Taurus" Ukrajini.

Nemački kancelar, Olaf Šolc, izjavio je danas da neće prihvatiti bilo kakvu odluku koja bi uvukla nemačke vojnike u rat u Ukrajini.

- Neću podržati nijednu odluku koja rezultira time da nemački vojnici na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neki način budu uključeni u vojnu operaciju u vezi sa strašnim ratom Rusije protiv Ukrajine - naveo je Šolc, prenosi Rojters.

"Politiko" je ranije danas objavio da su britanski zvaničnici privatno kritikovali Nemačku zbog odbijanja da pošalje rakete "Taurus" Ukrajini.

Predlog opozicije je odbačen većinom glasova vladajuće socijaldemokratsko-zeleno-liberalne koalicije, dok su za predlog o oružju dugog dometa glasala 383 poslanika, a 284 su bila protiv.

Opoziciona Unija CDU/CSU prethodno je zatražila "preokret u nemačkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici", čime bi se omogućila isporuka raketa "Taurus" Ukrajini, prenosi Velt.

Predsednik poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu, Fridrih Merc, istakao je da Ukrajina i dalje ne dobija "u punoj meri sredstva koja su joj potrebna kako bi se uspešno odbranila od ruske agresije".

Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.