ŠOJGU U POSETI DRŽAVI KOJA RAZVIJA OZBILJAN NUKLEARNI PROGRAM! Već su im isporučivali oružje za rat u Ukrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 14:15

ŠOJGU U POSETI DRŽAVI KOJA RAZVIJA OZBILJAN NUKLEARNI PROGRAM! Već su im isporučivali oružje za rat u Ukrajini

Ruski ministar odbrane sastaće se sa visokim zvaničnicima

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu danas će posetiti Teheran, prenela je iranska državna novinska agencija Tasnim navodeći da će se ruski ministar sastati sa visokim iranskim zvaničnicima.

Od kako su zapadne zemlje uvele sankcije Rusiji nakon izbijanja sukoba u Ukrajini 2022. godine, Teheran i Moskva produbili su svoje bilateralne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veze, posebno u sferi vojne saradnje, navodi Rojters.

Nakon što je zvanični Vašington zatražio od Teherana da prestane da prodaje dronove Moskvi, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov poručio je prošlog meseca da ruska vojna saradnja sa Iranom "neće poklenuti pod geopolitičkim pritiskom".

Iran je priznao da je Moskvi isporučio bespilotne letelice, ogradivši se da se to dogodilo pre izbijanja sukopba u Ukrajini u februaru 2022. godine, dok je zvanična Moskva negirala da su njene snage koristile iranske dronove tokom sukoba u Ukrajini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.