SLOGA BIĆE PORAZ VRAGU: Slike sinoćne Crne Gore ući će u istoriju! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SLOGA BIĆE PORAZ VRAGU": Slike sinoćne Crne Gore ući će u istoriju! (FOTO/VIDEO)

Širom Crne Gore sinoć su održani molebani i litije za odbranu svetinja.

Njagovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je sinoć u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Pred podgoričkim Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja dočekali su ga sveštenstvo, monaštvo i verni narod.

Onufrije je kazao da je kada ga je Mitropolit Amfilohije pozvao da poseti Crnu Goru, o njoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znao samo to da su Crnogorci hrabar i silan narod.

Više desetina hiljada okupljenih na gradskom Trgu, opet su zajedničkom molitvom, poručili režimu da će suludi Zakon ostati samo prazno slovo na papiru, i svjedočanstvo potpunog moralnog posrnuća vrhuške na vlasti.

Litiju predvode vladika mileševski Atanasije i iguman manastira Sopoćani Teoktist.

Moleban u Crkvi Svetog Spasa na Toploj služi arhijerejski namesnik hercegnovski otac Radomir Nikčević i đakon Ivan Crnogorčević i u nastavku predvode krsni hod ka Belavisti.

Litija je i ovaj put okupila veliki broj vjernika iz Herceg Novog.

Litija na Žabljaku je verovatno jedna od najupečatljivijih ove zime s obzirom na vremenske uslove koji vladaju u tom gradu.

Građani i vernici su svakog četvrtka i nedelje u litijama, u odbrani svetinja.

Vernici su se okupili kod Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Mitropolit Onufrije doputovao je danas iz Amana u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi podržao vernike u Crnoj Gori u borbi protiv zakona o slobodi veroispovesti.

 Litiju u Mojkovcu predvodi vladika budimljansko-nikšićki Joanikije.

 U Plužinama se na litiji okupio veliki broj vernika.

Veliki broj vernika okupio se ispred manastira Đurđevi stupovi u Beranama, sa jasnom porukom ''Ne damo svetinje''

Vernici u Bijelom Polju izašli su na litiju i moleban koji je održan ispred Crkve Svetog Petra i Pavla okupilo se više od 15.000 vernika i građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BIBLIJSKA SLIKA IZ MOJKOVCA: Ova fotografija je postala HIT NA INTERNETU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020

Širom Crne Gore i danas se održavaju molebani i litije za odbranu svetinja...Večeras se u Crnoj Gori okupio veliki broj vernika protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti...Litije i moleban se održavaju četvrtkom i nedeljom...Pored svih veličanstvenih momenata otkako se održavaju litije i moleban,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.