SB raspravlja o Ukrajini

Izvor: B92, 01.Mar.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB raspravlja o Ukrajini

Njujork -- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija večeras je, posle zatvorene, počeo i otvorenu sednicu posvećenu rastućoj krizi u Ukrajini.

Nakon sastanka SB UN iza zatvorenih vrata, članice su se saglasile da održe otvoreni sastanak uz televizijski prenos, uprkos primedbama stalnog člana Rusije, preneo je AP.

Ukrajina je, podseća AP, optužila Rusiju za "vojnu invaziju i okupaciju" strateških mesta na poluostrvu Krimu.

Ukrajina je od ostale četiri stalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članice SB UN - SAD, Britanije, Francuske i Kine, zatražila pomoć za prestanak "ruske agresije", prenela je američka agencija.

Ruski parlament je ranije danas odobrio predsedniku Vladimiru Putinu da može da koristi rusku vojsku u zaštiti ruskih interesa u Ukrajini.

Ambasador Ukrajine u UN Juris Sergejev rekao je da je Rusija odbila predlog Ukrajine da se odmah održe bilateralne konsultacije, preneo je AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počeo otvoreni sastanak SB UN o Ukrajini

Izvor: Akter, 01.Mar.2014

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija večeras je, posle zatvorene, počeo i otvorenu sednicu posvećenu rastućoj krizi u Ukrajini

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.