SB UN jednoglasno usvojio rezoluciju o malezijskom avionu

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Jul.2014, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN jednoglasno usvojio rezoluciju o malezijskom avionu

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je danas osudio obaranje malezijskog putničkog aviona u kome se nalazilo 298 putnika i članova posade u Ukrajini i zatražio da naoružane grupe u toj zemlji dozvole "bezbjedan, potpun i neograničen pristup" mjestu nesreće, javljaju agencije. Petnaest članica Savjeta bezbednosti jednoglasno je usvojilo rezoluciju koju je predložila Australija, koja je izgubila 28 svojih državljana u nesreći. U rezoluciji se zahtijeva da oni koji su odgovorni za nesreću "odgovaraju za to i da sve države sarađuju u potpunosti da bi se utvrdila odgovornost". (BLLIVE)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Savjet bezbjednosti osudio obaranje aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2014

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN osudio je danas obaranje malezijskog putničkog aviona sa 298 putnika u Ukrajini i zatražio da naoružane grupe omoguće siguran, bezbjedan i potpun i neograničen pristup mjestu nesreće.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.