SAD žrtvuju Ukrajince

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 11:21

"SAD žrtvuju Ukrajince"

Curenje poverljivih dokumenata Pentagona pokazuje da SAD na Ukrajince gledaju kao potrošnu robu, rekla je osnivač Instituta Šiler Helga Zep-Laruš.

SAD na ukrajinske trupe gledaju kao potrošnu robu u posrednom ratu sa Rusijom i dovode u opsanost svoje saveznike, rekla je osnivač Instituta Šiler Helga Zep-Laruš u današnjem intervjuu za TASS.

"Ova curenja otkrivaju, s jedne strane, potpunu kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadzora nad stvarnom vojnom situacijom u Ukrajini, zbog čega ukrajinske trupe izgledaju kao pijun u proksi ratu. S druge strane nije laskavo za američke obaveštajce što su curenje poverljvih dokumenata primetili tek u aprilu, iako su oni kružili još od januara", rekla je Zep-Laruš.

Prema njenoj oceni ovaj kontinuirani obrazac američkog špijuniranja takozvanih saveznika sigurno će dodatno narušiti poverenje u saradnju sa SAD.

"Zaista uznemirujuće pitanje koje je procurelo sa tajnim dokumentima jesu stvarne procene šansi da Ukrajina dobije ovaj rat na bojnom polju. Ako su američke službe imale mnogo pesimističniji stav o nesposobnosti Ukrajinaca da pobede, ali su ovu procenu svesno krili, onda je ukrajinski narod ne samo žrtvovan, već su i saveznici namamljeni da šalju oružje, što ih na kraju čini metom potencijalne eskalacije", predočila je Helga Zep-Laruš.

Prema njenim rečima sankcije Rusiji imaju potpuno negativan efekat jer se punom parom odvija dedolarizacija, a informacioni rat je takođe izgubljen jer "ceo globalni jug ne kupuje američki narativ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.