SAD u okviru sankcija mogu odustati od investicija u Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD u okviru sankcija mogu odustati od investicija u Rusiju

15.05.2014. -

Eventualne sankcije protiv nekoliko sektora ruske ekonomije će prvenstveno značiti da će američke kompanije odustajati od novih investicija, saopštila je pomoćnica državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland u Luksemburgu na okruglom stolu posvećenom Ukrajini.

Ona je rekla da će se sankcije odnositi na energetiku, finansije i odbranu.

Nuland je istakla da se ne radi o tome da će se seći to što je već urađeno, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je precizirala da to znači da američke kompanije nisu spremne za nove investicije.

Prema njenim rečima, SAD će se odlučiti na taj korak, ako bude sprečeno održavanje predsedničkih izbora 25. maja ili ako Rusija uvede vojsku u Ukrajinu.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Flickr.com/Υπουργείο Εξωτερικών/cc-by-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.