SAD šalju Ukrajini previše pomoći?

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 23:55

SAD šalju Ukrajini previše pomoći?

Skoro polovina Amerikanaca (47 odsto) smatra da SAD šalju dovoljnu količinu pomoći Ukrajini, a 16 odsto njih da je potrebno poslati više.

To su podaci istraživanja Istraživačkog centra Pju.

Sa druge strane, 28 odsto Amerikanaca kaže da SAD šalju previše pomoći Ukrajini.

Međutim, udeo Amerikanaca koji smatraju da se Kijevu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pruža previše pomoći stalno raste od početka rata, uglavnom zbog promene raspoloženja među republikancima, navode iz istraživačkog centra.

Trenutno, 44 odsto republikanskih birača navodi da SAD šalju previše pomoći, u poređenju sa 40 odsto u januaru ove godine.

Istovremeno, tek 14 odsto glasača Demokratske stranke deli taj stav.

U martu prošle godine, devet odsto republikanaca je smatralo da se Ukrajini šalje previše pomoći, u odnosu na pet odsto demokrata.

Istraživanje pokazuje i da 59 odsto Amerikanaca kaže da bar donekle pažljivo prati vesti o ratu u Ukrajini.

Kada im se postavi pitanje kolika je pretnja ruska invazija na Ukrajinu po Sjedinjene Države, 32 odsto ispitanika kaže da "velika", isto toliko njih smatra da je reč o "maloj" pretnji, dok 11 odsto Amerikanaca rusku invaziju ne vidi kao pretnju.

Kada je reč o politici američkog predsednika Džozefa Bajdena vezanoj za ukrajinsku krizu, 39 odsto građana SAD kaže da ga podržava u tome, dok 35 odsto ispitanih navodi da ne podržava politiku predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Raste broj Amerikanaca koji smatraju da se Kijevu šalje previše pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2023, 03:32

Skoro polovina Amerikanaca (47 odsto) smatra da SAD šalju dovoljnu količinu pomoći Ukrajini, a 16 odsto njih da je potrebno poslati više, navodi se u istraživanju Istraživačkog centra Pju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.