SAD šalju 36. paket vojne pomoći Ukrajini, više municije za HIMARS-e

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 20:01

SAD šalju 36. paket vojne pomoći Ukrajini, više municije za HIMARS-e

Sjedinjene Američke Države poslaće Ukrajini novi, 36. paket vojne pomoći, saopštila je danas portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

"Paket će uključivati više municije za raketne sisteme HIMARS, kao i dodatne artiljerijske projektile", rekla je portparolka Bele kuće i dodala da je reč o 36. paketu pomoći od početka rata u februaru 2022. godine, prenosi Rojters.

Žan-Pjer je istakla da je nova vojna pomoć deo napora da se pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajini u odbrani od "brutalne ruske invazije".

"Sjedinjene Države ce nastaviti da rade sa našim saveznicima i partnerima, kako bismo pomogli Ukrajini da se odbrani i da zaštiti svoju demokratiju i svoj narod", kazala je ona.

Portparolka Bele kuće, međutim, nije navela koliko će novi paket vojne pomoći koštati Vašington, piše CNN.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika šalje novu vojnu pomoć Ukrajini u vrednosti od 325 miliona dolara

Izvor: Danas, 19.Apr.2023

Sjedinjene Američke Države poslaće dodatnu vojnu pomoću Ukrajini u vrednosti od 325 miliona dolara, što uključuje ogromnu količinu artiljerijskih granata i municije, saopštio je danas Pentagon a prenosi Asošijeted pres.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.