SAD pumpaju svoje štićenike novim smrtonosnim oružjem, ne zanima ih rešenje sukoba

Izvor: B92, 10.Jun.2023, 17:11

"SAD pumpaju svoje štićenike novim smrtonosnim oružjem, ne zanima ih rešenje sukoba"

Američka administracija nema nameru da traži diplomatsko rešenje za sukob u Ukrajini i nastavlja da šalje oružje kijevskoj vladi.

To je izjavio ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov, komentarišući najnoviji paket američke vojne pomoći.

"Sjedinjene Države nastavljaju da svoje štićenike pumpaju novim smrtonosnim oružjem. Izdvajanje tako impresivnih finansijskih sredstava za ove svrhe dokazuje jedno: Vašington ne namerava da traži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << načine za diplomatsko rešenje sukoba", izjavio je Antonov, prenosi TASS.

Dalje je rekao da zvaničnici sadašnje vašingtonske administracije "nisu učinili ništa da dovedu režim Zelenskog za pregovarački sto."

"Naprotiv, SAD guraju svoje marionete da nastave da žrtvuju ljudske živote zarad suludog cilja – da nanesu 'strateški poraz' Rusiji. Nemoguće je da Vašington odustane od ovog zadatka. U pitanju je reputacija rukovodstva zemlje koje je izabralo put rata, a ne diplomatije", nastavio je Antonov.

Prema njegovim rečima, "lokalnim jastrebovima ne smeta to što se milijarde dolara poreskih obveznika ne troše u korist američkih građana, već se spaljuju na frontu".

Kako je naveo, novac nestaje u crnoj rupi korupcije, šverca i kijevskih prevarantskih šema, a Sjedinjenim Državama postaje sve teže da to zataškaju.

Antonov smatra da vraćanje mira u Ukrajinu nije u planu vašingtonskih stratega, čiji je prioritet, lobiranje za interese vojnoindustrijskog kompleksa.

"Svakog dana stižu izveštaji iz ratne zone da su fragmenti američkih projektila ubili ili osakatili ljude. Municija proizvedena u SAD eksplodira u stambenim oblastima, pretvarajući gradove u ruševine koje se dime", istakao je ruski diplomata.

Ministarstvo odbrane SAD objavilo je u petak još jedan paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 2,1 milijardu dolara.

Prema objavama Pentagona, sistemi protivvazdušne odbrane i municija biće kupljeni od proizvođača ili partnera i isporučeni u Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD oklevaju da traže diplomatska rešenja za ukrajinski konflikt – ruski ambasador

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2023, 08:33

Američka administracija nema nameru da traži diplomatsko rešenje za sukob u Ukrajini i nastavlja da šalje oružje kijevskoj vladi, izjavio je u subotu ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov, komentarišući još jedan paket američke vojne pomoći.. „Sjedinjene Države nastavljaju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.