SAD predložile Ukrajini da obustavi isporuku struje i vode Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD predložile Ukrajini da obustavi isporuku struje i vode Donbasu

Obustaviti isporuku vode i struje samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, prema savetima Sjedinjenih Država, Kijev nije u stanju. Ne može se zatvoriti rusko-ukrajinska granicu duž celog perimetra, rekao je ruski senator Franc Klincevič.
Bivši zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine general Igor Romanenko rekao je za "Obzerer" da su Sjedinjene Države predložile Kijevu da stvori "revolucionarnu situaciju" u Donbasu prekidom isporuka struje i vode kako bi se aktivirao proces povratka nekontrolisanih teritorija. "Tehnički, projekat se ne može sprovesti. Kijev u osnovi ne može da blokira rusko-ukrajinsku granicu duž čitavog perimetra, što američki savetnici znaju", rekao je Klicevič. Prema senatoru, takav savet američke strane objašnjava činjenicu da Sjedinjene Države bukvalno guraju Kijev u "odlučne" radnje u Donbasu, pokušavajući da uvuku Rusiju u unutrašnji ukrajinski sukob. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.