SAD očekuju konkretne rezultate od sastanka Bajdena i Sija – Bela kuća

Izvor: Vostok.rs, 14.Nov.2023, 20:31

SAD očekuju konkretne rezultate od sastanka Bajdena i Sija – Bela kuća

Sjedinjene Američke Države očekuju konkretne rezultate od sastanka predsednika Džoa Bajdena i predsednika Kine Si Đinpinga, izjavio je na brifingu savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.
„Takođe, tražimo konkretne ishode sa sastanka 15. novembra“, izjavio je Salivan. Lideri će razgovarati o različitim temama, uključujući situacije u Ukrajini i na Bliskom istoku, kao i obnavljanje komunikacionih kanala u sferi odbrane između Vašingtona i Pekinga, naveo je on. „Smatramo da postoje oblasti u kojima se naši interesi preklapaju, kao što su naši napori da se borimo protiv nelegalne trgovine fentanilom. Postoje i oblasti u kojima možemo efikasnije upravljati konkurencijom, na primer, uspostavljanjem vojnih komunikacija. I postoje, naravno, kritična globalna pitanja o kojima će dvojica lidera morati da razgovaraju“, naglasio je Salivan. „Sve u svemu, radujemo se produktivnom sastanku“, dodao je on.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.