SAD očekuju da će ukrajinski sukob potrajati neko vreme - ambasador u Vašingtonu

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2023, 15:50

SAD očekuju da će ukrajinski sukob potrajati neko vreme - ambasador u Vašingtonu

Sjedinjene Američke Države tonu sve dublje u konfrontaciju sa Rusijom i očekuju da će se ukrajinski sukob još dugo odlagati, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući sledeći paket američke vojne pomoći Kijevu.
„Upornošću, vrednom bolje upotrebe, Vašington tone sve dublje u konfrontaciju sa Rusijom, koristeći Ukrajince kao zastupnike. Šalje nove serije oružja i novca režimu Zelenskog. Izgleda da administracija ne može da smisli kako da izaći iz krvavog projekta i istovremeno sačuvati obraz. Beloj kući očigledno nije stalo do brzog pada nivoa podrške takvoj strategiji u američkom društvu, već se nada da će se sukob odugovlačiti. Ono što se ovde propušta je da kijevski kriminalci koriste smrtonosne proizvode američkih odbrambenih korporacija protiv mirnih građana i civilnih objekata“, izjavio je Antonov u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu ruske ambasade. Diplomata je istakao da Vašington ne želi da uči iz svojih grešaka i nastavlja da pruža vojnu pomoć Ukrajini, iako je „takva neodgovornost već preskupa za obe strane u sukobu, kao i za lokalnog poreskog obveznika”. "Naglašavamo da neće biti moguće ostvariti pobedu nad Oružanim snagama Rusije \'na bojnom polju\'. Ne može se slomiti izdržljivost ruskog vojnika koji brani svoju zemlju. Svi ciljevi i zadaci specijalne vojne operacije će biti ostvareni", istakao je Antonov. Prethodno su SAD dodelile Ukrajini novi paket naoružanja i vojne opreme vredan 200 miliona dolara. Američki državni sekretar Antoni Blinken izjavio je da paket uključuje, posebno, rakete za sisteme PVO Patriot, rakete za višecevne raketne bacače HIMARS, protivtenkovske raketne sisteme TOV i Dževelin, 37 traktora, artiljerijske granate kalibra 155 i 105 mm, tenkovske granate kalibra 120 mm, preko 12 miliona komada municije i granata za malokalibarsko oružje, rezervni delovi i pribor.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.