SAD „neće pokleknuti“ Rusiji – Bajden

Izvor: Vostok.rs, 08.Mar.2024, 22:29

SAD „neće pokleknuti“ Rusiji – Bajden

SAD neće prestati da podržavaju Ukrajinu u njenom sukobu sa Rusijom, izjavio je predsednik Džo Bajden u svom obraćanju o stanju Unije u četvrtak uveče.
Ruski predsednik Vladimir Putin je pakleno spreman da „seje haos širom Evrope“, tvrdi Bajden. „Ako neko u ovoj sali misli da će Putin stati u Ukrajini, uveravam vas da neće“, izjavio je Bajden Kongresu. Nastavio je da je obnovio apel republikancima u Predstavničkom domu da prestanu da blokiraju dodatnu vojnu pomoć Kijevu. „Ukrajina može da zaustavi Putina ako stanemo uz Ukrajinu i obezbedimo oružje koje joj je potrebno za odbranu“, izjavio je on. „Moja poruka predsedniku Putinu – koga poznajem dugo vremena – je jednostavna: nećemo otići. Nećemo se klanjati, neću se klanjati.” Obraćajući se zakonodavcima u američkom Kapitolu, Bajden je ponovio da njegova administracija ne planira da šalje američke trupe u direktnu borbu protiv Rusije. „[Ukrajinci] ne traže američke vojnike. U stvari, nema američkih vojnika u ratu u Ukrajini i ja sam odlučan da tako i ostane“, naglasio je on. Republikanska stranka odbija da usvoji Bajdenov paket pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, dok se nadao da će izvršiti pritisak na Belu kuću u suzbijanju ilegalne migracije. Rusija je više puta navodila kontinuirano širenje NATO-a na istok i saradnju bloka predvođenog SAD sa Kijevom kao jedan od ključnih uzroka trenutnog sukoba. U intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom prošlog meseca, Putin je izjavio da Rusija nema nameru da napadne članice NATO-a osim ako nije primorana da deluje u samoodbrani. Putin je dalje tvrdio da zapadne zemlje „lažno“ prikazuju Rusiju kao pretnju za podsticanje straha. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.