SAD ne priznaju referendum u Donjecku

Izvor: Vostok.rs, 07.Apr.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne priznaju referendum u Donjecku

07.04.2014. -

Vlasti SAD izjavile su da ne priznaju referendum u Donjecku ukoliko on ne bude u skladu sa Ustavom Ukrajine, izjavio je predstavnik SAD pri OBSE, Danijel Baer.

Ranije danas su poslanici Regionalnog saveta Donjecka objavili državnu nezavisnost Narodne republike Donjeck. Oni su takođe doneli odluku da održe referendum o budućem statusu republike najkasnije 11. maja.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Baer: SAD neće priznati Donjeck

Izvor: B92, 07.Apr.2014

Kijev -- SAD neće priznati referendum u Donjeckom basenu, ako to ne bude u skladu sa ukrajinskim ustavom, izjavio je stalni prestavnik SAD u OEBS-u Danijel B. Baer...Svaki referendum koji ne bude u skladu sa ukrajinskim ustavom i zakonom biće smatran nezakonitim, rekao je Baer, odgovarajući na pitanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.