SAD narednih nedelja počinju da obučavaju Ukrajince za korišćenje tenkova Abrams

Izvor: Beta, 21.Apr.2023, 21:20

SAD narednih nedelja počinju da obučavaju Ukrajince za korišćenje tenkova Abrams

SAD će narednih nedelja početi da obučavaju ukrajinske snage kako da koriste i održavaju tenkove "Abrams", izjavio je danas američki ministar odbrane Lojd Ostin.Pred kraj sastanka predstavnika članica Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn na jugu Nemačke, Ostin je novinarima rekao da isporuka tenkova za obuku Ukrajini u narednih nekoliko nedelja predstavlja "ogroman napredak"."Uveren sam da će ova oprema, i obuka koja je prati, dovesti ukrajinske snage u poziciju da nastave da postižu uspehe na bojnom polju", kazao je Ostin.Glavna tema sastanka u američkoj bazi Ramštajn, gde su se okupili zvaničnici oko 50 zemalja, članica NATO-a i njihovih partnera, bila je koordinacija isporuke oružja i druge opreme Ukrajini, kako bi se bolja suprotstavila ruskoj invaziji.Zvaničnici su danas naveli da će 31 tenk stići krajem maja u centar za obuku Grafenver (Grafenwöhr) u Nemačkoj i da će obuka ukrajinskih snaga početi nekoliko nedelja kasnije i trajati oko 10 nedelja.Obuku bi trebalo da prođe oko 250 ukrajinskih vojnika, od kojih će neki naučiti da upravljaju tenkovima, a drugi da ih popravljaju i održavaju. Moguća je i dodatna obuka za borbu i manevrisanje sa tenkovima posle prvih 10 nedelja.Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena objavila je u januaru da će ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SAD narednih nedelja počinju da obučavaju Ukrajince za korišćenje tenkova Abrams

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2023

SAD će narednih nedelja početi da obučavaju ukrajinske snage kako da koriste i održavaju tenkove "Abrams", izjavio je danas američki ministar odbrane Lojd Ostin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.