SAD kažu da Wagner grupa nastoji da preveze vojnu opremu kroz Mali

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2023, 23:08

SAD kažu da Wagner grupa nastoji da preveze vojnu opremu kroz Mali

Američki Stejt department saopštio je 22. maja da ruska plaćenička grupa Wagner pokušava da prikrije svoje napore da kupuje vojnu opremu od stranih država za upotrebu u Ukrajini. Glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller rekao je da su Sjedinjene Države saznale da Wagner nastoji prevesti stranu opremu u Rusiju preko Malija, gdje su Wagnerove snage već prisutne. Miller je rekao da Sjedinjene Države još nemaju informaciju da je Wagner finalizirao bilo kakav dogovor o kupovini strane...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SAD: Za Vagner grupu Mali je ruta za snabdevanje ratne opreme

Izvor: Danas, 23.Maj.2023, 13:25

Ruska plaćenička grupa Vagner uložila je napore da pokuša sakriti tragove o međunarodnoj nabavci vojne opreme za korištenje u ratu u Ukrajini i nastoji transportovati takve zalihe kroz Mali.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.