SAD: Suprotstavljaćemo se agresivnim akcijama usmerenim na zastrašivanje i pretnje našem partneru Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2021, 10:42

SAD: Suprotstavljaćemo se agresivnim akcijama usmerenim na zastrašivanje i pretnje našem partneru Ukrajini

Američki Stejt department optužio je Rusiju za „destabiliziraujuće“ akcije u Ukrajini. Portparol Stejt departmenta Ned Prajs je na pres koferenciji optužio Moskvu za „eskalaciju i provokacije“. „Veoma smo zabrinuti zbog nedavne eskalacije agresivnih i provokativnih akcija Rusije na istoku Ukrajine“, rekao je Prajs, prenose RIA Novosti. „Suprotstavljaćemo se agresivnim akcijama usmerenim na zastrašivanje i pretnje našem partneru Ukrajini“, dodao je on. Prema njegovim rečima, „ruske destabilizirajuće akcije podrivaju namere za deeskalaciju, postignute sporazumom pod pokroviteljstvom OEBS-a u julu prošle godine“. "Pored toga, svesni smo ukrajinskih vojnih izveštaja o ruskim vojnim kretanjima na granici sa Ukrajinom. Sa našim kolegama iz NATO-a razgovaramo o njihovoj zabrinutosti zbog ovih rastućih tenzija i kršenja prekida vatre", rekao je Prajs.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manevri Rusije i Belorusije „predstavljaju pretnju“ Kijevu i Briselu

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2021

Zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Roman Mašovec na sastanku sa ambasadorom Kanade Larisom Galadžoj predložio je održavanje zajedničkih vežbi sa NATO-om. Prema njegovim rečima, manevri Rusije i Belorusije „Zapad-2021“, koji će se održati u septembru, „predstavljaju pretnju“ Kijevu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.