Izvor: Blic, 23.Maj.2022, 12:13

Ruski vojnik osuđen na DOŽIVOTNI ZATVOR zbog ratnih zločina u Ukrajini

Ruski vojnik proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju za ubistvo nenaoružanog civila na prvom suđenju za ratne zločine u Ukrajini od početka ruske invazije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud u Ukrajini osudio ruskog vojnika na doživotni zatvor u suđenju za ratne zločine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2022

Ukrajinski sud osudio je u ponedjeljak ruskog vojnika na doživotni zatvor zbog ubistva nenaoružanog civila u prvom suđenju za ratne zločine. Vadim Shishimarin, 21-godišnji komandant tenka, izjasnio se krivim za ubistvo 62-godišnjeg Oleksandra Shelipova u ukrajinskom selu Čupahivka 28. februara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PRVA PRESUDA ZA RATNE ZLOČINE U UKRAJINI Ruski vojnik osuđen na doživotnu robiju

Izvor: Kurir, 23.Maj.2022

Ruski vojnik proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju za ubistvo nenaoružanog civila na prvom suđenju za ratne zločine u Ukrajini tokom ruske invazije na tu zemlju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.