Ruski tenk nestaje u oblaku dima: Išao nam je na živce VIDEO

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 14:26

Ruski tenk nestaje u oblaku dima: "Išao nam je na živce" VIDEO

Ukrajinska mornarica objavila je video koji pokazuje kako je ruski tenk uništila grupa ukrajinskih marinaca koji tvrde da su ubili i 131 ruskog vojnika.

Marinska 35. brigada, koja je prvobitno objavila snimak na svojim društvenim mrežama u subotu, rekla je da su uništili tenk nakon "uspešnog" izviđanja i artiljerijskog rada jer je "ljudima išao na živce".

Prema poslednjim podacima ukrajinskih oružanih snaga, od početka invazije na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinu pre 14 meseci uništeno je 3.675 ruskih tenkova, dok rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da su njegove snage uklonile 8.809 neprijateljskih tenkova.

Ukrajinska vojska je u više navrata na internetu delila snimke ruskih tenkova koji su gađani, a mnogi zapadni analitičari kažu da je Rusija pretrpela velike gubitke tenkova od strane Ukrajine tokom rata.

Na snimku se vidi tenk T-80 kako puca s leve strane u području srušenih zgrada i ruševina. Na natpisu na ukrajinskom piše da je usmerio vatru na njihovu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.