Ukrajinske snage navode da su preuzele Urožajne, ključni cilj na jugozapadu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2023, 08:16

Ukrajinske snage navode da su preuzele Urožajne, ključni cilj na jugozapadu

Ukrajinske snage ponovno su zauzele grad Urožajne u jugozapadnoj Donjeckoj regiji, ključni cilj u pokušaju Ukrajine da presječe takozvani "kopneni most" između dijelova regija Donjecka i Luganska pod ruskom okupacijom i okupiranog ukrajinskog Krimskog poluotoka, rekao je visoki zvaničnik 16. avgusta. "Urožajne je oslobođen", napisala je zamjenica ministra obrane Hana(Hanna Maliar) u objavi na Telegramu. "Naši branioci su ukopani na periferiji. Napadačke akcije se...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U vazdušnim udarima na jug Ukrajine oštećeni silosi i skladišta žitarica

Izvor: Danas, 16.Avg.2023

Silosi i skladišta žitarica u jednoj od rečnih luka na Dunavu, ključnom objektu za isporuke ukrajinskog žita, oštećeni su u ruski vazdušnim udarima na jug Ukrajine, javlja Rojters, navodeći izjavu guverner Odeske oblasti na Crnom moru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.