Ruski mediji: Ukrajinski reditelj Sencov prebačen u Moskvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski mediji: Ukrajinski reditelj Sencov prebačen u Moskvu

Ukrajinski reditelj Oleg Sencov, osuđen u Rusiji za planiranje terorističkih dela na Krimu, prebačen je u Moskvu iz kaznene kolonije u Autonomnoj oblasti Jamalo-Neneciji, rekao je danas jedan izvor upoznat sa situacijom, prenosi ruska agencija TASS.

Izvor je rekao da je Sencov prebačen u Moskvu iz daleke arktičke kolonije da bi bio razmenjen. Međutim advokat Sencova Dmitrij Dinze rekao je za Taš da nije upoznat >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa planovima o razmeni svog klijenta sa uhapšenim Rusima u Ukrajini.

Ukrajinski mediji prošle nedelje su javili da Kijev i Moskva nameravaju da izvrše razmenu zatvorenika.

Ova vest stigla je dan pošto je ukrajinski sud oslobodio iz zatvora ruskog novinara Kirila Višinskog, što je protumačeno kao signal da se dugoočekivana razmena zarobljenika sa Rusijom vraća na dnevni red. Ukrajinski sud je odlučio da Višinskog pusti na uslovnu slobodu posle više godnu dana provedenih u zatvoru.

Višinski, šef kijevske redakcije ruske agencije RIA novosti, bio je u zatvoru otkako je u maju prošle godine uhapšen pod optužbom za izdaju.

Njegovo puštanje se čini kao znak za početak razmene zarobljenika o kojoj se razgovara otkako je nekadašnji glumac Volodimir Zelenski u aprilu pobedio na predsedničkim izborima u Ukrajini.

Ruski vojni sud je 25. avgusta 2015. godine osudio Sencova na 20 godina zatvora pod optužbama da je organizovao terorističku grupu na Krimu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.