Ruski mediji: Istina o avionu nikad neće videti svetlo dana

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski mediji: Istina o avionu nikad neće videti svetlo dana

Ruska štampa ocenjuje danas da se istina o padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine nikad neće saznati, i optužuje Zapad da prebacuje odgovornost za tu nesreću na Rusiju.

 
“Zapadna štampa već zna ko je kriv za pad aviona. Očigledno, to je Rusija”, piše popularni list Komsomolska pravda, optužujući zapadne zemlje da prebrzo donose zaključke, pre nego što je istraga uopšte i počela.
“Odgovorni su imenovani”, naslov je visoko tiražnog lista >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Moskovski komsomolec, koji je u tekstu podsetio da su SAD već lagale kako bi optužile bivšeg iračkog lidera Sadama Huseina da ima oružje za masovno uništenje.
“Teško je reći da li će biti moguće razlučiti istine od laži u divnom novom svetu informisanja”, dodaje taj list.
Zvanični list Rosijska gazeta optužila je vlasti Kijeva da odbijaju saradnju s Moskvom, a Nezavisima gazeta ističe da “katastrofa nije samo na nebu, već i u odnosima Rusije i Zapada”.
“Olupina Boinga će pasti na Rusiju”, piše Komersant, ocenjujući da će rezultat istrage odrediti budućnost odnosa Moskve i Zapada, a poslovni list Vedomosti smatra da “Rusija treba da počne da obnovi poverenje u odnosima sa Evropom”.
“Mnogo ovoga do ćega se došlo nepovratno je, ali promišljene i dosledne inicijative uvek mogu voditi zajedničkom razumevanju”, dodaju Vedomosti.
Novije izvestija objavila je poemu ruskog pesnika Jevgenija Jevtušenka, kojom je odgovornost za smrt 298 putnika aviona na letu MH17 pripisana obema stranama.
 
Izvor: Tanjug, Blic
 
The post Ruski mediji: Istina o avionu nikad neće videti svetlo dana appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.