Ruski diverzanti spremali napad na Kijev? SBU otkrila skladišta

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 22:03

Ruski diverzanti spremali napad na Kijev? SBU otkrila skladišta

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da je otkrila tri skrovišta oružja i municije ruskih snaga u različitim regionima Ukrajine.

U saopštenju se napominje da su jedan arsenal ostavili Rusi prilikom bekstva iz Kijevske oblasti, kako bi skriveno oružje potom koristile njihove diverzantsko-izviđačke grupe.

Još jedno skrovište sa borbenim oružjem jedan od pripadnika ruskih snaga pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da proda kriminalnim organizacijama u zapadnoj Ukrajini. Među zaplenjenim predmetima je arsenal ruskih bacača granata, više od 15 kilograma eksploziva sa električnim detonatorima i automatskim oružjem, prenosi Ukrinform.

U Kijevskoj oblasti, zaposleni SBU otkrili su skrivenu zalihu ruskog oružja ispod poda napuštene zgrade u jednom od prestoničkih sela u okrugu Bučanski i zaplenili pet bacača granata, uključujući protivtenkovske granate, 12 borbenih granata F-1, RGD-5 i RGO.

Utvrđeno je da su Rusi opremili skladište borbenim oružjem tokom perioda privremenog zauzimanja naselja. Međutim, prilikom bekstva iz Kijevske oblasti, ostavili su skriveno oružje za ruske diverzantsko-razaračke grupe (DRG), koje su planirale sabotaže na teritoriji glavnog grada.

Kako podseća kijevska agencija, u januaru su u oblasti Harkova graničari brigade „Čelični kordon” otkrili zalihe oružja i municije koje je ostavila ruska vojska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.