Ruski artiljerijci ne praštaju: Poljaci više neće dizati zastavu

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 19:53

Ruski artiljerijci ne praštaju: Poljaci više neće dizati zastavu

Poljaci su pokušali da podignu svoju zastavu u Hersonskoj oblasti, ali su ih u tome sprečili ruski vojnici, piše Sputnjik.

"Ruski artiljerci uništili su položaj Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, na kojem su poljski plaćenici pokušali da podignu svoju nacionalnu zastavu", rekao je novinarima komandant jedinice sa kodnim imenom Burja.

Prema njegovim rečima, poljski plaćenici su takođe stacionirani naspram njegove jedinice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – njihovi razgovori se često čuju.

"Jednom smo gledali kako Poljaci podižu svoje zastave na položaj naspram nas. Očigledno su se opustili, čim su podigli poljsku zastavu. Odmah smo ih otkrili, predali njihove koordinate artiljercima. Brzo su odradili, više nisu podizali zastave", rekao je komandant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.