Ruski Ka-52 u akciji: Uništen je VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 19:37

Ruski Ka-52 u "akciji": Uništen je VIDEO

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak kako ruska vojska uništava oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine na južno-donjeckom pravcu.

Posada izviđačko-jurišnog helikoptera Ka-52 uništila je vođenom raketom oklopni transporter Oružanih snaga Ukrajine koji se kretao velikom brzinom.

Ukrajinska ofanziva na južno-donjeckom, zaporoškom i donjeckom pravcu počela je 4. juna, a glavni udar Oružanih snaga Ukrajine usmeren je na Zaporošku oblast. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kijev je u borbu poslao brigade koje je obučavao NATO i koje koriste zapadnu opremu i naoružanje.

Ukrajinske trupe su od početka dugonajavljivane kontraofanzive, od 4. juna, izgubile oko 2.500 jedinica različitog naoružanja na svim linijama fronta, rekao je prošle nedelje ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Samo na južnodonjeckom, zaporošskom i donjeckom pravcu, gde Oružane snage Ukrajine neuspešno napadaju, uništeno je 15 aviona, tri helikoptera, 920 oklopnih vozila, uključujući 16 tenkova 'leopard'", naveo je ministar.

"To je skoro 100 odsto tenkova ovog tipa koje su isporučile Poljska i Portugalija", precizirao je.

Bez obzira na značajne gubitke, ukrajinsko rukovodstvo zahteva od komande Oružanih snaga Ukrajine da nastavi ofanzivu, kazao je Šojgu i objasnio da ih na to primorava Zapad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.