Ruske granate pale na humanitarni centar, poginuo dobrovoljac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2022, 13:11

Ruske granate pale na humanitarni centar, poginuo dobrovoljac

U današnjem ruskom granatiranju centra za distribuciju humanitarne pomoći u gradu Orihiv na jugoistoku Ukrajine, poginuo je jedan dobrovoljac, a dve ženske osobe su ranjene, izjavio je guverner Zaporoške oblasti Oleksandar Staruh.

Staruh nije izneo više detalja o napadu na Orihiv, grad udaljen oko 110 kilometara istočno od nuklearne elektrane Zaporožje, koja je granatirana poslednjih nekoliko dana, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Rusija i Ukrajina optužuju se uzajamno za granatiranje nuklearke u kojem je oštetećena zgrada za skladištenje radioaktivnog otpada.

"Ruski teroristi granatiraju humanitarne isporuke, nastavljajući svoju nuklearnu ucenu. Jadna taktika vojnih gubitnika. Na svaku takvu akciju biće odgovoreno ukrajinskom kontraakcijom", napisao je Andrij Jermak, šef predsedničkog štaba na svom Telegram kanalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.