Ruska duma: Zapadno oružje neefikasno, spaljujemo im tehniku jednu za drugom

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 14:52

Ruska duma: Zapadno oružje neefikasno, spaljujemo im tehniku jednu za drugom

Mnoge zemlje će odustati od kupovine zapadnog oružja koje se isporučuje Ukrajini jer se pokazalo neefikasnim na bojnom polju.

Ovo je rekao predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

"Bilo kakvo novo oružje koje Vašington i Brisel odluče da pošalju predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom i njegovim poslušnicima neće moći da utiče na ishod specijalne vojne operacije. Jedino na šta će to definitivno uticati je da će mnoge zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbiti da kupuju reklamirano američko i drugo zapadno oružje koje se pokazalo neefikasnim na bojnom polju", napisao je Volodin na Telegramu.

On je podsetio da su tokom Drugog svetskog rata "Hitler i Gebels u cilju propagande uveli termin "vundervafe" (super oružje) pomoću kojeg su nacisti ubeđivali svoju vojsku i sami sebe da će im nove vrste naoružanja pomoći da pobede.

"Rezultat je svima poznat: nacistima to nije pomoglo. Danas je slična situacija. Zločinački kijevski režim na čelu sa Zelenskim traži od Vašingtona i Brisela 'super oružje' koje će rešiti sve njihove probleme", istakao je Volodin.

Međutim, ocenio je, nikakvo oružje koje je do sada isporučeno Kijevu "nije pomoglo ukrajinskim nacistima tokom njihove kontraofanzive".

"Naši vojnici i oficiri spaljuju zapadnu tehniku jednu za drugom. Sada se kijevski režim nada avionima F-16. Uzalud. Uništiće ih naši piloti i PVO", poručio je Volodin.

Ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio da će Ukrajina dobiti lovce F-16, ali da će za njihovu isporuku biti potrebno nekoliko meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.