Rusija uvela sankcije britanskim novinarima i vojnim licima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2022, 19:57

Rusija uvela sankcije britanskim novinarima i vojnim licima

Rusija je zabranila ulazak u Rusiju 49 britanskih novinara i predstavnika odbrane, navodeći da su distribuirali lažne informacije o ratu u Ukrajini ili da su odgovorni za isporuke oružja toj zemlji. 29 novinara sa crne liste "umješani su u namjerno širenje lažnih i jednostranih informacija" o Rusiji i događajima u Ukrajini i Donbasu, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova od 14. juna. "Svojim pristrasnim procjenama doprinose i raspirivanju rusofobije u...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA ZABRANILA ULAZAK U ZEMLJU ZA 29 BRITANSKIH NOVINARA: Namerno šire laži i jednostrane informacije

Izvor: Kurir, 14.Jun.2022

Rusija je zabranila ulazak u zemlju za 29 članova britanskih medija, uključujući pet novinara Gardijana, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.