Rusija u ratu sa Ukrajinom gubi 20.000 vojnika

Izvor: B92, 28.Feb.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija u ratu sa Ukrajinom gubi 20.000 vojnika"

Rusija bi mogla da izgubi do 20.000 vojnika u slučaju ulaska u totalni rat sa Ukrajinom, izjavio je zvaničnik ukrajinskog Ministarstva odbrane Valentin Fedičev.

Prema njegovim procenama, pritom, gubici ukrajinske vojske bi bili četiri puta manji, prenose lokalni mediji.

"Ukoliko te jedinice koje sad stoje na granici sa Ukrajinom krenu u napad, prema našim podacima poginuće najmanje 20.000 ljudi. Oni će najverovatnije krenuti ka Dnjepru i tako uništiti sopstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kopnenu vojsku“, rekao je Fedičev.

On je dodao da ukrajinska vojska raspolaže neophodnim resursima za vođenje borbi.

Najviši ukrajinski i zapadni zvaničnici u više navrata su optuživali Rusiju da se meša u konflikt na jugoistoku Ukrajine, iako nikada nisu izneli bilo kakve dokaze za to, navodi "Sputnjik".

Moskva je, međutim, te navode odbacila rekavši da ne postoji nikakvo prisustvo ruske vojske na granici sa Ukrajinom, kao ni u Donbasu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.